Incep sã se implineascã profetiile???


Incep sã se implineascã profetiile???

Folosind cuvinte puternice si exprimandu-si opinia fata de toate aspectele care privesc actualitatea greceasca, Mitropolitul Pireului, Serafim, vorbeste catre cititorii revistei Epikairia fara ocolisuri si cuvinte evazive. Vorbeste despre Memorandum (acordul realizat de Grecia cu Troica FMI-UE-BCE), despre temele de interes national referitoare la aliatii si dusmanii Greciei, sistemul politic si lupta grecilor pentru supravietuire in perioada dureroasa pe care o traim.

Mitropolitul Serafim insista asupra rolului national al Bisericii, subliniind faptul ca prezenta ei va trebui sa devina mai activa prin cuvant indrumator si profetic, sprijinindu-se pe sangele si lacrimile martirilor si eroilor. Daca putem spune ca in Biserica exista activism, atunci Mitropolitul Serafim merita din plin aceasta caracterizare. Ceea ce sigur nu-l caracterizeaza este “corectitudinea politica” a cuvintelor sale. – Preasfintite, grecii sunt supusi unei evidente presiuni din partea masurilor Memorandumului. Ce estimati ca se va intampla in viitor?

– Ceea ce ma inspaimanta este scaderea nobletei noastre duhovnicesti, darul cel mai de pret pe care il aveam noi ca neam: anume, puterea sa infruntam situatiile cu eroism si curaj si, in acelasi timp, respingerea provocarilor spre xenofobie si rasism.

Nu este intelept, ci este naiv sa credem in bunele intentii ale partenerilor nostri, atata timp cat acestia sunt instrumente ale asa ziselor “piete”.

In acelasi timp, multi tineri bat zilnic la usa Mitropoliei noastre, pentru a-i ajuta sa emigreze. Este foarte dureros pentru noi sa vedem oameni de stiinta, oameni talentati, pentru care tara noastra a facut eforturi sa-i creasca, sa le zideasca sufletul si inimile, sa-si doreasca sa plece din tara, dezamagiti din cauza nenorocirii, a proastei guvernari si, in general, din cauza deprecierii valorilor vietii oamenilor.

– Ce ar trebui sa se intample, in opinia dumneavoastra?

– Cred ca a sosit momentul sa cautam o persoana politica, indiferent de partidul de care apartine, care sa apere identitatea Greciei, sufletul ei, in fata furtului libertatii noastre si in fata unor actiuni amare ale unei “lucrari” pe care, din pacate, slujitori ai unor forte din interiorul tarii incearca sa o consolideze.

– Prin ce mijloace?

– Tara noastre are un potential imens. Daca vreti, datorita pozitiei ei geografice sau pentru ca Dumnezeu ne-a inzestrat ca popor astfel incat si din punct de vedere cultural am avut foarte mult de oferit, tara noastra are o bogatie imensa care ar puea fi pusa in valoare.

Plecand de la turism si resursele de energie pana la flota navala, productia agricola, aplecarea noastra spre stiinte si antreprenoriat.

E cea mai mare decadere pentru noi sa acceptam astazi, dreptul englez ca sistem de solutionare a litigiilor noastre cu creditorii si o tara straina, Luxemburgul, ca teritoriu in care vor fi solutionate litigiile respective.

– Cum caracterizati pozitia partenerilor nostri?

– Cele trei institutii internationale de evaluare a ratingului financiar, Finch, Moody’s si Standard&Poor’s, apartin unui anumit lobby. Scena internationala economica a ajuns in mainile unui grup de oameni elitist. Asa numitele piete au nume si prenume.

Este neintelept si naiv sa credem in bunele intentii ale partenerilor nostri, din moment ce toti acestia, din pacate, sunt instrumente in mainile asa ziselor piete.

Fara sa fiu economist, ci doar un simplu cetatean care incearca sa-si foloseasca putin logica, ma intreb de ce Banca Centrala Europeana imprumuta cu dobanda de 1% si guvernele partenere ne imprumuta cu 5% sau 6%? Daca asta nu se cheama camatarie, atunci ce este?

– Ce ar putea face tara?

– Suntem santajati, dar nu avem nevoie de imprumuturi. Tara noastra ar putea sa duca o politica economica diferita, care sa ajute pe oamenii simpli. Ar fi putut sa joace altfel pe tabla de sah a economiei internationale. Mica tara Cipru isi asuma rolul unui jucator de talie international, in timp ce Grecia nu indrazneste sa-si defineasca o zona economica exclusiva in cadrul careia sa-si valorifice singura bogatiile subsolului sau.

Nici macar nu indrazneste sa primeasca ajutorul Federatiei Ruse.

– Daca tot ati amintit acest aspect, ati avut din cand in cand intalniri cu ambasadorul rus. Ce ati discutat?

– Mi-a cerut permisiunea canonica pentru a face cateva parastase pentru rusii inmormantati in cimitirul Invierii si, cu aceasta ocazie, am discutat si despre cum ar putea fi ajutata Grecia de catre Federatia Rusa.

Mi-a marturisit ca Federatia Rusa dintotdeauna si-a dorit sa aiba iesire la Marea Mediterana si ca, desigur, vede ca pe un aliat natural tara cu aceeasi credinta ortodoxa, Grecia.

Referindu-se la anumite propuneri concrete catre greci, s-a referit la o posibila amplasare in Marea Egee a unor baze militare rusesti, fapt ce ar crea premisele unei mai bune aparari in fata amenintarii turcesti.

Plecand de la valorificarea zacamintelor din Cipru si de la cooperarea Ciprului cu Israel, a deschis o discutie despre posibilitatea crearii unei axe de resurse energetice dar si de colaborare militara intre Grecia, Cipru si Israel, ceva ce, avand in vedere dificultatile pe care le traim poate fi in avantajul Greciei…

M-am exprimat de multe ori impotriva sionismului international, care, desigur, nu are nimic de a face cu evreul israelitean. Sionismul international reprezinta o denaturare atat a credintei iudaice cat si a identitatii sale nationale.

Din aceasta cauza, chiar evreii ortodocsi se opun sionismului international, care vede lumea ca pe o mare arena pe care doresc sa impuna guvernarea globala si supunerea omenirii printr-o astfel de maniera fascista. Cititi continuarea la sursã http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/02/27/mitropolitul-serafim-de-pireu-nou-interviu-bomba-despre-baze-militare-rusesti-in-marea-egee-pentru-a-neutraliza-turcia-si-colaborarea-cu-israel-traducere-integrala/

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s