Albert Einstein a fost un elev foarte bun


pongogonzo

Arhivele Albert Einstein publicate de Universitatea Ebraică din Ierusalim oferă celor interesaţi de viaţa marelui fizician posibilitatea de a urmări activitatea sa şcolară, din perioada adolescenţei.

Conform acestora, Einstein a fost un elev foarte bun şi nu unul leneş, aşa cum se spunea despre el. Problemele din liceu ale viitorului fizician nu erau legate de materiile de studiu ci de disciplina strictă şi de respectarea autorităţii profesorilor care erau evident mai puţin înzestraţi intelectual decât era el, conform site-ului LiveScience.com.

Din aceste arhive face parte şi o fotocopie a unuia dintre singurele trei manuscrise ce conţin faimoasa ecuaţie E=mc^2 scrisă chiar de mâna lui Einstein. Ecuaţia ce descrie relaţia dintre energie, masă şi viteza luminii derivă din celebra sa Teorie a Relativităţii Restrânse.

Printre documentele ce pot fi consultate se numără şi o scrisoare despre conflictul israeliano-arab, pe care Einstein a trimis-o în anii ’30 directorului ziarului Falastin, o carte…

View original post 83 more words

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s