Biserica romanească dintr-o fosta fabrică de tigla, la Offenbach, in Germania


Add your thoughts here… (optional)

 

„După ce ani buni a fost ţinută pe drumuri, comunitatea ortodoxă română şi-a găsit domiciliul la Offenbach”, susţin jurnaliştii de la Frankfurter Rundschau, care descriu într-un amplu reportaj câteva dintre tainele ortodoxismului din Germania.

„O încăpere învăluită într-un întuneric mistic. Doar câteva lumânări ies în evidenţă. Lumina lor caldă reflectă icoanele aurii. Toate privirile sunt îndreptate în faţă. Preotul sus]ine slujba. Desfăşurarea este întotdeauna aceeaşi şi diminuează puterea timpului, cu cât slujba durează mai mult. În seara aceasta credincioşii vor petrece două sau chiar trei ore împreună. Se fac ultimele pregătiri pentru sărbătorirea Paştelui de către comunitatea ortodoxă română Sfântul Nicolae. Creştinii est-europeni sărbătoresc cu o săptămână întârziere faţă de noi, dar o fac după datinile străvechi”, relatează publica]ia citată.

A costat 430.000 de euro

Locaţia din Offenbach este cât se poate de intimă. Faptul că biserica se află într-o clădire în care până nu de mult se produceau ţigle, nu pare să îi deranjeze pe enoriaşi. În anul 2001, comunitatea ortodoxă a cumpărat clădirea contra sumei de 430.000 de euro…

View original post 549 more words

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s